Nieuwe opdracht bij AS Watson Benelux

Nieuwe opdracht bij A.S. Watson Benelux

Ik heb een nieuwe opdracht bij AS Watson Benelux waar ik in januari 2021 mee ga starten. Ik zal op, het Retalix R10 project, in de rol van testcoach/kwaliteitsbewaker de Testmanager en de Testers ondersteunen, door:

  • Het coachen van de verschillende testers;
  • Het op een hoger plan krijgen van de werkwijze en tooling;
  • Het kwalitatief toetsen van het opgeleverde testwerk;
  • Met raad en daad, waar noodzakelijk ook inhoudelijk, helpen van de Testmanager en de Testers.

In het Retalix R10 project wordt de kassa van NCR/Retalix geüpgrade van versie R8 naar versie R10 en zal dit in eerste instantie alleen voor de Kruidvat worden gedaan in de vorm van een pilot in 3 filialen en als dit goed werkt zal R10 worden uitgerold naar alle andere Kruidvat filialen.

Doel opdracht

Het hogere doel van mijn nieuwe opdracht bij AS Watson Benelux, is om een organisatie en werkwijze neer te zetten waarmee de doorlooptijd tussen oplevering van de software en het afronden van de testen aanmerkelijk wordt verkort. Hiervoor ga ik, samen met de Testmanager, een strategie ontwikkelen die hiervoor zorg zal dragen.

In januari en februari ben ik hier 2 dagen in de week mee bezig. Vanaf maart 2021 wordt mijn inzet verhoogd naar 3,5 dag in de week. Hierdoor ben ik maximaal beschikbaar tijdens de testuitvoer. Ik heb hier heel veel zin in en kijk er naar uit om weer een nieuw kassasysteem onder handen te nemen als retail software tester.

Contakt Consulting

Deze opdracht voer ik uit via Contakt Consulting. Ik heb eerder al een opdracht bij Detailresult en COOP Supermarkten uitgevoerd via Contakt Consulting. In 2020 heb ik ook al 2 korte consultancy klussen gedaan bij AS Watson Benelux. Ik heb het testproces bij functioneel beheer geanalyseerd en hiervoor een rapport met aanbevelingen voor geschreven. Naar aanleiding van deze opdracht ben ik gevraagd voor deze Testcoach opdracht.

Ook gebruik maken van Berry zijn kennis en ervaring?

Dankzij zijn aanzienlijke ervaring als softwaretester en zijn grondige expertise in retailprocessen en kassasystemen, is Berry van der Rijk (www.retailtester.nl) in staat om op basis van een productrisicoanalyse binnen een kort tijdsbestek uw ERP en/of (kassa)systeem doelmatig te testen. Hierdoor krijgt u gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van het systeem en de eventuele openstaande risico's. Op basis van deze analyse kunt u vervolgens weloverwogen beslissen of u de recente release in gebruik wilt nemen. Als u geïnteresseerd bent in de diensten van Berry van der Rijk, neem dan contact op via berry@vanderrijk.nl of bel direct op +31628452551