COOP Supermarkten

Coop gelooft al meer dan 125 jaar in de kracht van samen. Samen sta je sterker en bereik je meer: samen maak je ’t verschil! Coop heeft ruim 300 supermarkten in Nederland. En ook online kun je boodschappen bij ons bestellen. Klanten vinden in onze winkels producten die écht lekker en goedcoop zijn. Als coöperatie staan we bovendien dicht bij onze klanten. Zij hebben inspraak in onze organisatie.

Graag vertellen we je meer over Coop als organisatie, onze geschiedenis en ons duurzaamheidsbeleid. Heb je zakelijke interesse in Coop, ben je op zoek naar persinformatie of wil je bij ons werken? Ook dan ben je op deze pagina aan het juiste adres.

Logo COOP

Klantenservice: 026 799 9666
Hoofdvestiging: Markweg 8, 6883 JM Velp
CEO: Fred Bosch (sinds oktober 2008)
Oprichter: coöperatie
Opgericht: 1891
Aantal filialen: 252 (2020)
Winkeloppervlakte: 218.277m² (bron: Locatus)

Kassaleverancier

Logo Centric

ERP systeem

Logo SAP

Opdrachten Berry bij COOP Supermarkten

COOP Supermarkten heeft in 2020 een nieuwe POS applicatie geïmplementeerd. Dit project heeft een grote impact, zowel op de organisatie als op de applicaties.

Naast het inrichten van een nieuwe testomgeving moest ook de testaanpak van het huidige testteam veranderen. Voorheen waren hun activiteiten beperkt tot de POS applicatie. In de nieuwe situatie moest dit breder worden en meer integraal worden getest. Het was noodzakelijk het testteam bij deze verandering begeleiding te geven.

COOP Supermarkten heeft mij gevraagd om deze begeleiding te geven en tegelijkertijd een QA rol op te nemen om het testproces te professionaliseren en efficiënter in te richten. Deze opdracht heb ik in juli 2020 afgerond.

Ook gebruik maken van Berry zijn kennis en ervaring?

Dankzij zijn aanzienlijke ervaring als softwaretester en zijn grondige expertise in retailprocessen en kassasystemen, is Berry van der Rijk (www.retailtester.nl) in staat om op basis van een productrisicoanalyse binnen een kort tijdsbestek uw ERP en/of (kassa)systeem doelmatig te testen. Hierdoor krijgt u gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van het systeem en de eventuele openstaande risico's. Op basis van deze analyse kunt u vervolgens weloverwogen beslissen of u de recente release in gebruik wilt nemen. Als u geïnteresseerd bent in de diensten van Berry van der Rijk, neem dan contact op via berry@vanderrijk.nl of bel direct op +31628452551