Implementatie SAP Retail bij NS Stations

Mijn eerste Retail opdracht begon in december 2014 toen ik bij vanuit het NS Test Competence Center de mogelijkheid kreeg om als testmanager een nieuw project te starten bij NS Stations, namelijk Retail2.0.

De afgelopen jaren is het NS Stations Retailbedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met meerdere vormen van exploitatie (zowel eigen formules als franchise) en zijn naast de food-formules ook non-food-formules gestart.

Inmiddels heeft dit geleid tot een complexe organisatie waarin geen sprake is van eenduidige invulling van de infrastructuur voor de verschillende formules. Het Retailbedrijf is nu op een punt gekomen om te consolideren en te stabiliseren. Doel van het project is een geïmplementeerd (werkend en gevuld) en beheerd SAP Retail ERP-systeem dat ondersteunend is aan de deelgebieden Replenishment, Assortimentsmanagement, Inkoop, Multi Channel initiatieven, Activity Based Planning en positief bijdraagt aan oplossingen voor de genoemde problemen. In scope zijn de eigen formules en een aantal franchises die werken met NS Stations Oscar kassa´s, in Nederland.

Berry heeft er als Test Manager en uitvoerend tester voor gezorgd dat de implementatie volledig is getest op basis van risico analyses gedaan in samenwerking met de business en heeft door zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen mede de sfeer bepaald die bepalend is geweest voor de goede afronding van dit project.