Etos

Etos is een Nederlandse keten van drogisterijen die onderdeel is van Ahold Delhaize. De keten is voortgekomen uit een coöperatie van kruidenierswinkels, die op haar beurt was ontstaan uit winkels van het Philipsconcern. De naam staat voor Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking.

In 1973 neemt Albert Heijn Etos over en zo ontstaat Ahold. Etos is dan 44 vestigingen rijk. Een paar jaar later groeit dat aantal flink door overname van 20 winkels van Simon de Wit. Langzaam verdwijnen de Etos-supermarkten en de focus komt op de drogisterij te liggen. In 1992 sluit de laatste supermarkt en bakkerij binnen Etos. Een mijlpaaltje: in 1994 opent de 200ste winkel in Maastricht.

Het tellertje met filialen van Etos is inmiddels opgelopen tot 550 winkels door het hele land. Ook in België, Tsjechië, Roemenië, Griekenland, Servië en de Verenigde Staten kun je Etos-producten in winkels vinden. De grootste trots van Etos is op dit moment de hypermoderne de flagshipstore in Leidschendam. Hier vind je het allernieuwste Etos-concept, dat zal doorgevoerd worden in alle filialen.

Klantenservice: 088 659 4245
Hoofdvestiging: Provincialeweg 11, 1506 MA Zaandam
CEO: Pieter Saman (sinds april 2023)
Oprichter: Koninklijke Philips
Opgericht: 1919
Aantal filialen: 550 (2020)
Winkeloppervlakte: 115276m² (bron: Locatus)

Kassaleverancier

Cow Hills Retail

ERP systeem

Logo SAP

MDM/PIM

Ik weet nog niet welk MDM/PIM systeem ETOS gebruikt. Weet jij het wel? Laat het me a.u.b. weten via de mail.

 

Ook gebruik maken van Berry zijn kennis en ervaring?

Dankzij zijn aanzienlijke ervaring als softwaretester en zijn grondige expertise in retailprocessen en kassasystemen, is Berry van der Rijk (www.retailtester.nl) in staat om op basis van een productrisicoanalyse binnen een kort tijdsbestek uw ERP en/of (kassa)systeem doelmatig te testen. Hierdoor krijgt u gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van het systeem en de eventuele openstaande risico's. Op basis van deze analyse kunt u vervolgens weloverwogen beslissen of u de recente release in gebruik wilt nemen. Als u geïnteresseerd bent in de diensten van Berry van der Rijk, neem dan contact op via berry@vanderrijk.nl of bel direct op +31628452551