Nieuwe AXI RS kassa testen bij NS Stations

Al sinds oktober 2016 ben ik ingezet als testmanager en uitvoerend tester bij NS Stations op het project “Kassa Vervanging Retail & Services”. Dit project richt zich erop om alle kassa’s te vervangen van alle retail en services formules van NS Stations. Het nieuwe kassasysteem wordt het product AXI RS van retail specialist AXI. Hiertoe tekenden beide partijen een 5-jarige overeenkomst. De software zal NS helpen om de reiziger een aangenaam en comfortabel verblijf op het station en in de trein te bieden. Meer info hier.

Voor Retail gaat het om de vervanging van de huidige Oscar kassa’s (MICROS) voor de eigen Retail formules.

Voor services gaat het om de vervanging van de WILMAR kassa’s bij alle Fiets & Service winkels die in of bij ongeveer 20 fietsenstalling staan verspreid over Nederland.

Het project is gefaseerd opgeleverd door AXI BV en naast de nieuwe kassa is ook een nieuw back-office systeem onderdeel van het project samen met de interfaces die voor NS Stations zijn gemaakt om te kunnen communiceren met SAP BW (POS DM) en SAP ECC.

De ingebruikname van het nieuwe kassasysteem betekend ook het in gebruik nemen van SAP Retail als bron van de artikel -en vestigingsstam, het verwerken van de logistieke bewegingen en de financiële afhandeling naar SAP FiCo.

Ik ben op dit moment verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van de testactiviteiten, opstellen Master Test Plan en Detail test Plannen (per fase) op basis van risico’s, (gedefinieerd d.m.v. Product Risico Analyses), creëren van overzicht en inzicht in de testuitvoering gerelateerd aan de projectscope en risico’s.

Op zich een logische vervolgopdracht aangezien ik hiervoor als testmanager en uitvoerend tester de implementatie van SAP Retail heb mogen doen bij NS Stations en de projectmanager was erg tevreden met mijn inzet en met het behaalde resultaat.