Eerste nieuwe opdracht in 2020: COOP Supermarkten

In oktober 2019 ben ik een halve dag op het hoofdkantoor van COOP Supermarkten geweest om aan te horen waar ze tegen aan lopen bij het testen van de nieuwe kassa in hun gehele landschap. Daar waar de huidige kassa redelijk “standalone” draait (alleen verkopen en financiële transacties naar SAP) krijgt de nieuwe kassa ongeveer 50 interface met allerlei applicaties. Dit vraagt om een geheel andere testaanpak dan voorheen. Ik heb een plan van aanpak geschreven maar mijn inzet om dit uit te voeren kon nog niet worden gerealiseerd in verband met mijn beperkte beschikbaarheid.

Aangezien mijn inzet bij Leen Bakker begin dit jaar terugliep was ik dus wel 2 dagen beschikbaar en alsof het zo bedoeld was werd ik begin januari gebeld hoe het zit met mijn beschikbaarheid. Hierop werd snel geschakeld door COOP Supermarkten en maandag 27 januari 2020 ben ik dan ook begonnen als Retail Test Consultant bij COOP Supermarkten.

Test kassaHet project COPOS (COop Point Of Sale) wordt uitgevoerd vanaf een locatie in Deventer en dus niet vanaf het hoofdkantoor in Velp aangezien daar niet genoeg ruimte meer was voor zo’n groot project met veel fysieke kassaopstellingen. Met mijn kennis van StoreWorld (opgedaan bij Detailresult) en mijn kennis van SAP Retail (o.a. opgedaan bij NS Stations en PLUS Supermarkten) en mijn jarenlange testervaring ben ik er van overtuigd dat ik COOP Supermarkten goed kan helpen met het inrichten van een flexibel en efficiënt testtraject.