AXI RS

AXIAXI (van AXI RS) is een onafhankelijke ICT partner in België en Nederland. We bedenken, ontwikkelen en beheren innovatieve softwareoplossingen voor retail, overheid, semi-overheid, zorg en bedrijven uit de sectoren trade, service en industry.

Gebruiksgemak, continue doorontwikkeling, perfecte integratie met uw webshop zijn de sleutelwoorden van onze omnichannel point of sale oplossing. Met AXI RS richten we ons op een groot aantal branches, waaronder supermarkten, bouwmarkten, tuincentra, warenhuizen, fashion retailers, telecom retailers en horeca.

Kantoor: Stadionstraat 27, 4815 NC Breda
Website: www.axi.nl
LinkedIn: www.linkedin.com/company/axi/

Hieronder staan alle retailers in Nederland die AXI als kassaleverancier hebben.

Staat uw logo hier niet tussen of staat uw logo hier onterecht, want u heeft een ander kassasysteem. Meldt dit dan hier.

Werkervaring van Berry met AXI RS

IntergammaIntergamma-Gamma-Karwei

Rol: Retail Software Tester
Periode: Januari 2022 – Maart 2023
Project: kassa upgrade naar Fiji

Berry is door Intergamma gevraagd om ze te ondersteunen bij het voorbereiden en uitvoeren van alle testsoorten ten behoeve van fase 1 van de upgrade van het kassasysteem van AXI (Daytona naar Fiji) bij Intergamma B.V. voor de ketens Gamma, Karwei en Gamma België met de onderstaande doelen.

  • Een teststrategie op basis van een Product Risico Analyse die gebruikt wordt om de testen op de juiste volgorde en met de juiste diepgang uit te voeren. Deze kan ook dienen als 0-meting voor eventuele volgende fasen.
  • Een volledig mogelijk geteste kassa met de laatste versie van de AXI kassa (Fiji), die as-is, voor de drie formules van Intergamma B.V. (Gamma in Nederland, Karwei, Gamma in België) op basis van de dan bekende risico’s in pilot kan worden genomen in een aantal pilot winkels van Intergamma B.V..
  • Een geüpdatete en geoptimaliseerde testkubus, die gebruikt kan worden voor de volgende fasen en releases. Daar waar nodig wordt het huidige test- en releaseproces ook verbeterd en/of geoptimaliseerd.

Berry heeft de reeds bestaande regressietestset geoptimaliseerd en deze set gebruikt om alle releases die door AXI zijn opgeleverd te testen. In juli 2022 is er gestart met een pilot voor de software en in december 2022 is gestart met een pilot voor de database upgrade. In januari 2023 is de volledige uitrol naar alle winkels voltooid zonder enige verstoring van de winkels.

NS Stations

NS Stations

Rol: Test Manager
Periode: Oktober 2016 – Maart 2018
Project: Kassa Vervanging Retail & Services

Het project Kassa Vervanging Retail & Services richtte zich erop om alle kassa’s te vervangen van alle Retail en Services formules van NS Stations. Het nieuwe kassasysteem is het product AXI RS van retail specialist AXI BV.

Voor Retail gaat het om de vervanging van de huidige Oscar kassa’s (MICROS) voor onder andere de KioskStationsHuiskamer, Broodzaak (overgenomen door Treck), Julia’s, Smullers (overgenomen door Lagardère), Starbucks en om de introductie van een mobiele kassa voor de RailCatering.

Voor Services gaat het om de vervanging van de WILMAR kassa’s bij alle Fiets & Service winkels die in of bij ongeveer 20 fietsenstalling staan verspreid over Nederland. Zie dit artikel van AXI over de fietsreparatie module die ik mede heb ontworpen en getest.

Het project is gefaseerd opgeleverd door AXI BV en naast de nieuwe kassa is ook een nieuw back-office systeem onderdeel van het project samen met de interfaces die voor NS Stations zijn gemaakt om te kunnen communiceren met SAP BW (POS DM) en SAP ECC. De ingebruikname van het nieuwe kassasysteem betekend ook het in gebruik nemen van SAP Retail als bron van de artikel -en vestigingsstam, het verwerken van de logistieke bewegingen en de financiële afhandeling naar SAP FiCo Berry was verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van de testactiviteiten, opstellen Master Test Plan en Detail test Plannen (per fase) op basis van risico’s, (gedefinieerd d.m.v. Product Risico Analyses), creëren van overzicht en inzicht in de testuitvoering gerelateerd aan de projectscope en risico’s.

Ook gebruik maken van Berry zijn kennis en ervaring?

Met zijn jarenlange ervaring als software tester gecombineerd met zijn uitgebreide kennis van retail processen en kassasystemen kan Berry van der Rijk in een korte periode op basis van een product risico analyse uw (kassa) systeem testen en u inzicht geven in de kwaliteit en de openstaande risico’s aan de hand waarvan u kunt bepalen of u de opgeleverde release wel of niet in gebruik wilt gaan nemen. Als u geïnteresseerd bent in de diensten van Berry van der Rijk, neem dan contact op via berry@vanderrijk.nl of bel direct op +31628452551