Zoekterm “Kassa testen” in Google

Ben ik zichtbaar met de zoekterm “Kassa testen” in Google? Ik vraag mijzelf wel eens af hoe goed ik zichtbaar en vindbaar ben in Google en dan specifieke op mijn vakgebied, dus ben ik mijzelf maar eens gaan Googelen. In dit artikel een viertal zoektermen die ik gebruikt heb in dit onderzoek.

Zoekterm “Berry van der Rijk” in Google

Ik ben begonnen met mijn eigen naam, dus google op “Berry van der Rijk“. Dit levert het onderstaande resultaat op, wat er best goed uit ziet. Mijn website staat bovenaan en mijn social media accounts staan ook in de top 10.

Berry van der Rijk

Zoekterm “Retail testen” in Google

Vervolgens heb ik gegoogeld op “retail testen“, dus met een “N” op het einde. Met deze term sta ik op plek 5 achter onder andere Computest en Hellotest.nl met retail gerelateerde content. Op zicht niet zo slecht.

Retail Testen

Zoekterm “Retail tester” in Google

Als ik vervolgens google op “retail tester“, dus met een “R” op het einde dan neem ik de volledige top 3 in beslag. Op nummer 4 komt dan weer Computest en op nummer 5 staat Indeed, met dezelfde zoekterm op hun website.

Retail tester

Zoekterm “Kassa testen” in Google

Als laatste wilde ik weten hoe goed in zou scoren met de zoekterm “Kassa testen” in Google. Dat blijkt dus tegen te vallen want ik sta niet eens op de eerste pagina. Ik ben pas te vinden op resultaat 13 en 14!. Wat blijkt nu? De volledige eerste pagina is in handen van het TV programma Kassa van BNNVARA. Probeer het daar maar eens van te winnen.

Pagina 1

Zoekterm "Kassa testen" in Google pagina 1

Pagina 2

Zoekterm "Kassa testen" in Google pagina 2

Conclusie

Op het gebied van zichtbaarheid en vindbaarheid doe ik het volgens mij best wel goed. Ik ben vindbaar op de zoektermen “retail testen” en “retail tester” en op de zoekterm “Kassa testen” in Google sta ik op de tweede pagina waarbij de eerste pagina totaal niet retail gerelateerd is.

Ik ga de komende tijd eens proberen om op de eerste pagina te komen met “Kassa testen“!

Ook gebruik maken van Berry zijn kennis en ervaring?

Dankzij zijn aanzienlijke ervaring als softwaretester en zijn grondige expertise in retailprocessen en kassasystemen, is Berry van der Rijk (www.retailtester.nl) in staat om op basis van een productrisicoanalyse binnen een kort tijdsbestek uw ERP en/of (kassa)systeem doelmatig te testen. Hierdoor krijgt u gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van het systeem en de eventuele openstaande risico's. Op basis van deze analyse kunt u vervolgens weloverwogen beslissen of u de recente release in gebruik wilt nemen. Als u geïnteresseerd bent in de diensten van Berry van der Rijk, neem dan contact op via berry@vanderrijk.nl of bel direct op +31628452551