Zoekterm “Kassa testen” in Google

Ben ik zichtbaar met de zoekterm “Kassa testen” in Google? Ik vraag mijzelf wel eens af hoe goed ik zichtbaar en vindbaar ben in Google en dan specifieke op mijn vakgebied, dus ben ik mijzelf maar eens gaan Googelen. In dit artikel een viertal zoektermen die ik gebruikt heb in dit onderzoek.

Zoekterm “Berry van der Rijk” in Google

Ik ben begonnen met mijn eigen naam, dus google op “Berry van der Rijk“. Dit levert het onderstaande resultaat op, wat er best goed uit ziet. Mijn website staat bovenaan en mijn social media accounts staan ook in de top 10.

Berry van der Rijk

Zoekterm “Retail testen” in Google

Vervolgens heb ik gegoogeld op “retail testen“, dus met een “N” op het einde. Met deze term sta ik op plek 5 achter onder andere Computest en Hellotest.nl met retail gerelateerde content. Op zicht niet zo slecht.

Retail Testen

Zoekterm “Retail tester” in Google

Als ik vervolgens google op “retail tester“, dus met een “R” op het einde dan neem ik de volledige top 3 in beslag. Op nummer 4 komt dan weer Computest en op nummer 5 staat Indeed, met dezelfde zoekterm op hun website.

Retail tester

Zoekterm “Kassa testen” in Google

Als laatste wilde ik weten hoe goed in zou scoren met de zoekterm “Kassa testen” in Google. Dat blijkt dus tegen te vallen want ik sta niet eens op de eerste pagina. Ik ben pas te vinden op resultaat 13 en 14!. Wat blijkt nu? De volledige eerste pagina is in handen van het TV programma Kassa van BNNVARA. Probeer het daar maar eens van te winnen.

Pagina 1

Zoekterm "Kassa testen" in Google pagina 1

Pagina 2

Zoekterm "Kassa testen" in Google pagina 2

Conclusie

Op het gebied van zichtbaarheid en vindbaarheid doe ik het volgens mij best wel goed. Ik ben vindbaar op de zoektermen “retail testen” en “retail tester” en op de zoekterm “Kassa testen” in Google sta ik op de tweede pagina waarbij de eerste pagina totaal niet retail gerelateerd is.

Ik ga de komende tijd eens proberen om op de eerste pagina te komen met “Kassa testen“!

Ook gebruik maken van Berry zijn kennis en ervaring?

Met zijn jarenlange ervaring als software tester gecombineerd met zijn uitgebreide kennis van retail processen en kassasystemen kan Berry van der Rijk in een korte periode op basis van een product risico analyse uw (kassa) systeem testen en u inzicht geven in de kwaliteit en de openstaande risico’s aan de hand waarvan u kunt bepalen of u de opgeleverde release wel of niet in gebruik wilt gaan nemen. Als u geïnteresseerd bent in de diensten van Berry van der Rijk, neem dan contact op via berry@vanderrijk.nl of bel direct op +31628452551