Werkervaring bij Sogeti

Werkervaring bij SogetiBerry van der Rijk heeft iets minder dan 2 jaar werkervaring bij Sogeti. Berry is zijn testcarrière begonnen als software tester bij Sogeti Nederland alwaar hij redelijk snel doorgroeide naar de rol van testcoördinator. Berry heeft verschillende opdrachten vervuld bij verschillende bedrijven in Nederland. Hieronder een overzicht. Doordat Berry sneller door wilde groeien dan Sogeti hem kon bieden heeft hij het bedrijf redelijk snel weer verlaten en heeft hij dus weinig werkervaring bij Sogeti.

Test Consultant functies

Robeco Direct
Testcoördinator
Jul 2006 – Nov 2006
Rotterdam
Werkervaring bij Sogeti - RobecoWerkzaam als testcoördinator in het testteam van Robeco Direct / Business Support / RD-Support. In dit testteam worden alle testwerkzaamheden gecoördineerd die gedaan moeten worden voor Robeco direct. Dit omvat onder andere de website achter de login (voor klanten van Robeco), de Siebel applicatie die gebruikt wordt door het callcenter en het Datawarehouse met alle bijbehorende applicaties. Elke testcoördinator heeft zijn eigen projecten die hij of zij van begin tot eind coördineert.
CFI (agentschap ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschapen)
Test Analist
Nov 2005 – Jul 2006
Zoetermeer
CFIHet testen van een “componenten-applicatie”. Deze werd gebouwd in verband met de lumpsumbekostiging voor personeel in het Primair Onderwijs wat in 2006 ingevoerd gaat worden. Specifiek het coördineren, voorbereiden, specificeren en testen van de Dataverzamelaar (DAV). De DAV verzameld alle data die nodig is om een correcte beschikking samen te kunnen stellen die per pdf wordt verstuurd naar de onderwijsinstellingen. Om deze pdf op te kunnen stellen wordt er vanuit de DAV een XML bestand gestuurd naar een aparte module (EPOS), die m.b.v. het XML bestand de pdf aanmaakt.

Verder heeft Berry deel uitgemaakt van een zogenaamde Taskforce van waaruit een inhaalslag werd gemaakt voor het volledig en correct krijgen van de Verzamelbeschikking op papier. Dit hield dus meer in dan testen alleen. Vanuit de Taskforce werd nauw samengewerkt met de ontwerper, bouwer en tester om zo snel mogelijk alle nog aanwezige onvolledigheden in de verzamelbeschikking op te lossen.

CityTec (dochter van Eneco)
Test analist
Aug 2005 – Nov 2005
Rijswijk
CityTecOp de afdeling Functioneel beheer heeft Berry bijgedragen aan de acceptatie van een nieuwe versie van het softwarepakket wat gebruikt wordt voor het beheren van de objecten en het plannen van het complete proces. Dit heeft hij gedaan door de functionele acceptatietest te doen samen met een collega tester en aan de hand van de hiervoor opgestelde testscript is ook de gebruikers acceptatie test door hem opgezet, begeleid en afgehandeld.

Vervolgens heeft Berry de functionele acceptatietest voor de migratie van een Oracle 8i omgeving naar een Oracle 10g omgeving gedaan, met aansluitend het opzetten, begeleiden en afhandelen van de gebruikers acceptatietest voor deze Oracle migratie. Afsluitend heeft hij de functionele wijzigingen verwerkt in het procesmodel zoals deze door de opdrachtgever wordt gebruikt. Het procesmodel is gewijzigd in Microsoft Visio met behulp van Petrinetten.

DCS Transport and Logistics Solutions BV
QA Tester
Nov 2004 – Jul 2005
Dordrecht
FourSoftVoor DCS zat Berry in het Freight Forwarding team die 100% dedicated was aan DHL. In deze functie was hij verantwoordelijk voor zowel het opstellen als uitvoeren van testscripts. Om de testscripts op te kunnen stellen heeft Berry veel contact gehad met de ontwikkelaars binnen DCS.   Verder heeft hij de functionele en technische ontwerpen door moeten nemen om de testscripts te kunnen verfijnen. Het ging voornamelijk om aanpassingen of bug-fixes van het pakket (maatwerk), maar Berry was ook betrokken bij nieuwe ontwikkelingen. Ook het aansturen van andere testers behoorde tot zijn werkzaamheden. In deze functie heeft Berry veel contact gehad met de software divisie van DHL in Praag (Tsjechië).

DCS is in 2005 overgenomen door Four Soft.