Verander achtergrond Zoom meeting in de iPhone app

Hoe verander je de achtergrond van een Zoom meeting in de iPhone app? In deze tijden van thuiswerken en dus ook thuis een videogesprek voeren wordt veel gebruik gemaakt van Zoom Video Communications. Super handig en werkt best soepel, ook op de iPhone. Minder prettig is dat iedereen een kijkje kan nemen in jouw huis en/of kantoor. Gelukkig heeft Zoom daar een handige functie voor: “Virtual background”. Ik heb hier eerder al een korte handleiding voor geschreven voor op de PC en dit artikel heeft een korte handleiding voor het aanpassen van de achtergrond in de Zoom app op de iPhone.

Join een meeting in Zoom

Om deze handleiding goed te kunnen volgen is het handig om deze instructies op een ander device te bekijken dan de iPhone waarop je de achtergrond wil aanpassen, anders moet je steeds schakelen tussen apps. Je kan hiervoor in de app zelf een nieuwe meeting aanmaken of je doet dit tijdens het voorbereiden van een Zoom meeting die door iemand anders is aangemaakt.

Als je een account hebt en je bent ingelogd in de app dan zie je je een foto van jezelf als je die hebt ingesteld.

Zoom op iPhone app - startpagina

Aanpassen achtergrond Zoom meeting

Je kan de achtergrond van de Zoom app aanpassen door rechtsonder in het scherm op de 3 puntjes te drukken waar “More” onder staat.

Zoom op iPhone app - hoofdmenu

Er verschijnen dan een aantal extra opties waaronder de optie “Virtual background”

Zoom op iPhone app - extra opties

Selecteer de optie “Virtual background” en je zal onder in het scherm een aantal opties zien om de achtergrond aan te passen.

Zoom op iPhone app - achtergronden menu

Standaard staat “None” geselecteerd en zal je je het beeld zien wat door de camera aan de voorkant van je telefoon wordt opgenomen. De middelste 3 foto’s zijn standaard Zoom achtergronden en als je er daar 1 van selecteert zal je zien dat de achtergrond wordt aangepast naar de geselecteerde foto.

Zoom op iPhone app - standaard achtergrond

Het is ook mogelijk om je eigen foto als achtergrond te gebruiken. Dit kan je doen door de + te selecteren helemaal rechtsonder in beeld. Je wordt dan naar je eigen fotogalerij gebracht en als je een foto selecteert zal je zien dat die foto nu gebruikt wordt als achtergrond.

Zoom op iPhone app - eigen foto

Druk linksonder op “Remove” als je de virtuele achtergrond wil weghalen of druk op “Close” als je het selecteren van een virtuele achtergrond wil afsluiten.

Zo verander je de achtergrond van een Zoom meeting in de iPhone app. Je kan nu op de iPhone een Zoom meeting voeren met een door jezelf ingestelde virtuele achtergrond.

Extra instellingen

Door op de startpagina van de Zoom app rechtsonder op de “Settings” knop te drukken kom je op de instellingen pagina

Zoom op iPhone

Selecteer vervolgens “Meetings” en scroll naar beneden totdat je de optie “Keep Virtual Background For” ziet.

Zoom op iPhone app - settings

Selecteer deze optie en je krijgt de mogelijkheid om de ingestelde virtuele achtergrond te gebruiken voor alle meetings of alleen voor de huidige meeting

Zoom op iPhone app - meeting settings

Over de auteur

Berry van der RijkMet zijn jarenlange ervaring als software tester gecombineerd met zijn uitgebreide kennis van retail processen en kassasystemen kan Berry van der Rijk in een korte periode op basis van een product risico analyse uw (kassa) systeem testen en u inzicht geven in de kwaliteit en de openstaande risico’s aan de hand waarvan u kunt bepalen of u de opgeleverde release wel of niet in gebruik wilt gaan nemen.

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Berry, neem dan contact op via berry@vanderrijk.nl of bel direct op +31628452551