Transfernieuws: USV Hercules verrast met het terughalen van Berry van der Rijk

Transfernieuws: USV Hercules verrast met het terughalen van Berry van der Rijk. De 42-jarige voetballer keert terug bij de club waar hij vier jaar geleden vertrok. De reserve-keeper en rechtshalf/back komt transfervrij over van SV Kampong Heeren 18. “Berry van der Rijk is niet alleen een bekende naam, maar ook een speler die we hier goed kunnen gebruiken, vooral in de derde helft”, reageert middenvelder Robbert Spaapen.

Transfernieuws: USV Hercules verrast met het terughalen van Berry van der RijkVan der Rijk: “Uiteraard ben ik heel erg blij dat ik kan terugkeren bij USV Hercules, de club waar het voor mij in Utrecht allemaal begonnen is. Als gezin wilden wij sowieso dit jaar terug naar een club dichter bij huis en ik hoopte daarbij eigenlijk maar op één club. Na goede gesprekken met de trainer was het voor mij daarom snel duidelijk. Ik heb er veel zin in en kijk er dan ook erg naar uit. Bij Kampong is het seizoen al beëindigd vanwege Corona. Ik heb mij bij SV Kampong dan ook al op 15 mei 2020 uitgeschreven zodat mijn lidmaatschap beëindigd per 30 juni 2020. Inmiddels zijn de trainingen bij USV Hercules al gestart en daar sluit ik binnenkort ook bij aan.”

Vanuit SV Kampong Heeren 18 is met verbazing gereageerd op het vertrek van Berry. “Dit zagen we niet aankomen, maar we wensen hem natuurlijk wel al het beste. We danken Berry voor zijn inbreng aan het kampioenschap vorig seizoen. We zullen hem wellicht nog wel eens tegenkomen als we in dezelfde poule worden ingedeeld.”

Voetbalcarrière Berry van der Rijk

Van der Rijk, die ook in verband werd gebracht met Sporting ’70 (zijn oudste zoon speelt daar al), verruilde in 2014 VOC Rotterdam  na 13 jaar voor USV Hercules. Hij speelde vervolgens 4 jaar bij SV Kampong Heeren 18 waar hij in seizoen 2018/2019 kampioen werd in de 6e Klasse H.

Transfernieuws