Terugblik TestNet thema-avond op locatie: InTraffic

Op dinsdag 2 april 2019 waren we als TestNet, namens het bedrijf InTraffic, te gast bij Het Spoorwegmuseum in #UtrechtInTraffic werkt met ruim 180 professionals aan complexe mobiliteitsoplossingen binnen de ketens van #verkeersleiding#inframonitoring en #reisinformatie. De projecten samen met opdrachtgevers hebben betrekking op duurzame, innovatieve verkeer- en vervoersystemen en verbeteren de #mobiliteit.

Het thema was: “Testen binnen mobiliteit” en de volgende sprekers stonden op het programma:

  • Namens InTrafficJaap K. en Rachid Kherrazi met een presentatie over risico gebaseerd testen in de praktijk waar ze een lichtgewicht en effectieve aanpak voor hebben ontwikkeld.

Tussen de twee presentaties in stond een rondleiding door het Het Spoorwegmuseum op het programma welke werd verzorgt door 5 gidsen van Het Spoorwegmuseum. Tijdens deze rondleidingen kregen we de mogelijkheid om ook in de treinen te komen waar je normaal gesproken niet mag komen tijdens reguliere openingstijden. Zo mocht het groepje waar ik in zat de eerste elektrische trein van Nederland van binnen bezoeken. Dit is de ZHESM motorrijtuig BC 6 met bouwjaar 1908.

Het ZHESM-materieel werd gebouwd voor de Zuid-Hollandsche Electrische Spoorweg-Maatschappij voor gebruik op de Hofpleinlijn (Rotterdam Hofplein – Den Haag Hollands Spoor / Scheveningen). Deze eerste elektrische spoorlijn in Nederland werd in gebruik genomen in 1908. Het model was gebaseerd op een Amerikaans ontwerp voor interurban-rijtuigen. Zij hadden een zeer luxueuze inrichting en waren bedoeld voor de welvarende forensen die vanuit Scheveningen, Wassenaar en Den Haag naar Rotterdam reisden.

Het evenement werd afgesloten met een borrel op locatie. De eerste reacties waren erg positief en ook voor InTraffic was het een succesvolle avond.

Het volgende TestNet evenement is het Voorjaarsevenement die op 15 mei 2019 plaats vindt in het NBC te Nieuwegein. Tot dan.