EuroShop 2020 – Dinsdag 18 februari

Op dinsdag 18 februari 2020 heb ik de beurs EuroShop 2020 bezocht in de Messe in Düsseldorf. Dit is het (foto)verslag van deze dag.

Reis naar Euroshop 2020

De dag begon voor mij in een veel te drukke bus vanaf de B&B naar de Messe. Blijkbaar gaat het een drukke dag worden vandaag.
In de bus naar Euroshop 2020

Aankomst bij Euroshop 2020

Bij aankomst op Euroshop 2020 viel het me gelijk op dat het toch wel minder druk was dan verwacht. Wellicht dat het Corono virus er iets mee te maken heeft, want er waren wel degelijk stands die verlaten waren of minder druk bezet waren. De ingang was in ieder geval wel weer mooi om te zien.
Aankomsthal Euroshop 2020

Hal 3: CGI

Ik ben gelijk naar Hal 3 gelopen waarvan ik wist dat de stand van CGI er zou moeten staan en waarvan ik wist dat ik oude bekenden zou kunnen ontmoeten. Dat bleek want ik heb er een aantal gezien.

Berry en Yvonne op Euroshop 2020
Samen met Yvon van Boekholt waarmee ik bij NS Stations heb samen mogen werken. Ze is nu in dienst van CGI Nederland. Rechts op de foto Twan Verkerk.
Berry en Ewoud op Euroshop 2020
Samen met Ewoud de Boer met wie ik de hele dag de beurs onveilig heb gemaakt.

Op de stand bij CGI heb ik een aantal demonstraties gekregen van de innovaties die CGI heeft ontwikkeld. De eerste was een app waarin je kon aangeven welke voedsel intoleranties je hebt en dan kan je met de camera van je telefoon door middel van augmented reality gelijk zien of het product wel of niet veilig is om te consumeren.

Demo CGI op Euroshop 2020
Linksboven is aangegeven dat er een intolerantie is voor Gluten en rechtsboven is te zien dat er dan een waarschuwing staat bij Alergenen. Linksonder is dit vinkje uitgezet en dan is rechtsonder zichtbaar dat er geen probleem is om dit product te consumeren. Verder is te zien of het product wel of niet organic is, uit welk land het komt en wat de voedselwaarde is op een schaal van 0 tot 100.

Vervolgens een demonstratie gekregen van een CGI-er uit Finland voor een product dat betalen mogelijk maakt met het scannen van je gezicht. Je moet dan bij de eerste keer je gezicht laten scannen door de camera (wat erg snel ging) en de betaling koppelen aan een klantenpas, die dan weer gekoppeld is aan een betaalwijze. Bij de volgende betaling is alleen het scannen van je gezicht voldoenden om de betaling af te ronden. Erg makkelijk op deze manier. Hieronder een kort filmpje.

Rondje over de Euroshop 2020

Vervolgens zijn we een rondje gaan lopen op de beurs en hebben we nog een paar leuke dingen gezien waar ik wat foto’s en filmpjes van heb gemaakt die hieronder te zien zijn.

Reclame uitingen op Euroshop 2020

Losse foto

Losse foto

Losse foto

Losse foto

 

 

Losse foto

Losse foto

Bijeenkomst retail kernteam Contakt Consulting

In de namiddag ben ik samen met Ewoud de Boer naar Haan gereden. Daar hadden we een overleg met het Retail kernteam van Contakt Consulting. Hierin is van alles besproken over de beurs en over wat er gebeurt bij onze klanten. Het overleg werd afgesloten met een mooie pot bier.

Bijeenkomst retail kernteam Contakt Consulting

Vanaf 18:00uur zijn we samen gaan eten bij het Beckerhus in Haan. Hier is nog veel meer besproken wat ik hier niet kan vermelden.

eten bij het Beckerhus

Morgen is er nog een dag van Euroshop 2020. Ik ben benieuwd wie en wat ik morgen weer tegen kom.