Begonnen bij Zeo in Utrecht

Ik ben begonnen bij Zeo in Utrecht. Op vrijdag 28 augustus 2020 kreeg ik via LinkedIn een bericht van Chris Jongeling van Zeo met de volgende vraag:

We zijn op zoek naar iemand die ons kan helpen een gedegen testproces op te zetten voor onze E-commerce projecten. Doe jij dit soort klussen ook, of ken je iemand die dit doet?

Natuurlijk kan ik dat ook. Naast het testen van kassa’s en winkelautomatisering kan ik natuurlijk ook een gedegen testproces opzetten voor het testen van webshops en de daarbij behorende backend applicaties. Op maandag 31 augustus 2020 had ik een videocall met Chris en daarin heeft hij uitgelegd waar ze nu bij Zeo tegenaan lopen op het gebied van testen en ik kan hem daarbij helpen. Het vertrouwen was zo groot dat ik op donderdag 3 september 2020 ben begonnen bij Zeo in Utrecht. Deels op kantoor en deels vanuit huis.

Wat is Zeo?

Zeo is een bedrijf in Utrecht die zich bezig houdt met online marketing en webdevelopment. Ze maken en beheren E-commerce platforms voor onder andere Simon Levelt, de Snoerboer en Mamaloes Babysjop. Dit doen ze met behulp van Magento, WordPress of Shopware, waar de laatste steeds meer de standaard wordt. Ik ben dan ook gevraagd om hier een testproces voor op te zetten. Ook mag ik helpen met het testen van een Shopware webshop voor één van hun klanten.

Opdracht bij Zeo

Ik zie dat er veel talentvolle ontwikkelaars werken bij Zeo en dat er veel functionaliteit wordt opgeleverd die wel wordt getest maar niet gestructureerd en zonder vastlegging. Daar ga ik mijn tanden in zetten en daar heb ik heel veel zin in. Ik ben al begonnen met het definiëren van testgevallen voor de interface tussen het ERP systeem van de klant en Shopware. Verder heb ik al een proces cyclus testtechniek gebruikt om het proces voor het aanmaken van een nieuwe klant te testen.

Begonnen bij ZEO in Utrecht