3 jaar Retail Software Tester

Vandaag is het exact 3 jaar geleden dat ik mij heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Utrecht. Mijn eerste twee jaren (jaar 1, jaar 2) gingen best goed qua opdrachten en omzet, maar het afgelopen jaar was wel het meest bijzondere jaar van de 3 jaar Retail Software Tester.

Corona

3 jaar Retail Software TesterNatuurlijk heeft Corona veel roet in het eten gegooid, maar ook het type opdrachten is een beetje anders geworden ten opzichte van de eerste twee jaar. Zo heb ik naast het kassa implementatie project bij Leen Bakker een test consultancy project gedaan bij COOP (implementeren van een keten regressie test set), een korte consultancy klus bij Indocs en ben ik door Vomar Voordeelmarkt gevraagd om, net zoals bij Detailresult, hun regressie test set te vernieuwen en te optimaliseren. Dit zijn dus andere opdrachten dan het meewerken in een project om een nieuwe kassa te implementeren maar geven mij wel de ruimte om mijn kennis en kunde te delen met deze bedrijven maar ook om dit vanuit huis te kunnen doen, want zowel bij COOP als bij Vomar Voordeelmarkt is het heel goed geregeld qua thuiswerken.

Andere activiteiten

Naast mijn opdrachten bij retailers heb ik ook andere dingen gedaan, zoals onder andere de evenementen commissie van Vereniging Testnet, waar ik in oktober 2018 lid van ben geworden. Vorig jaar september hebben we een mooi najaarsevenement georganiseerd in het NBC in Nieuwegein, maar door Corona mochten er lange tijd geen evenementen worden georganiseerd. Mede hierdoor en het feit dat ik mij wilde focussen op andere zaken heb ik in het voorjaar van 2020 besloten te stoppen met deze commissie.

Ook heb ik een aantal maanden deel uitgemaakt van het retail kernteam van Contakt Consulting. Dit is gestart tijdens EuroShop in Düsseldorf en tijdens de eerste maanden van de crisis was het erg prettig om wekelijks een video conference te hebben met andere retail consultants. Door een verschil van inzichten heb ik in juni besloten uit het kernteam te stappen maar ik ben nog steeds werkzaam via Contakt Consulting. Binnenkort start ik via hun een korte consultancy klus bij AS Watson om hun test proces te verbeteren.

Hieronder nog een lijst met activiteiten die ik afgelopen jaar heb gedaan

Hoe zit mijn vierde jaar er uit?

  • De komend maanden ben ik nog aan het werk bij Leen Bakker. Hier moeten nog nieuwe wensen en eisen worden uitgewerkt en moeten nieuwe releases worden getest.
  • Ik ben nog bezig bij de Vomar Voordeelmarkt, waar ik de regressie test set aan het optimaliseren ben.
  • Ik ga, zoals eerder gezegd, een korte consultancy klus doen bij AS Watson (van o.a. Kruidvat en Trekpleister) en wellicht komt daar nog extra werk uit voort.
  • Ik ga een paar dagen werken voor de HEMA, die mij hebben gevraagd hun in september en oktober te helpen bij het testen van de kassa i.c.m. hun OMS (Magnus).
  • Vandaag een gesprek gehad met een bedrijf die e-commerce platformen bouwt en zij willen hun testen naar een hoger niveau brengen en hopelijk mag ik hun daarbij helpen. Binnenkort meer dus.
  • Ik hoop in 2021 weer een mooie kassa vervanging te mogen doen als software tester. Welke retailer dat wordt? Nog geen idee, maar er komt er vast wel één.

Al met al zijn de eerste 3 jaar Retail Software Tester goed gegaan. Op naar de 10 jaar!