Van der Rijk

Samenvatting Van der Rijk
Retail Software Tester

Berry heeft in de zomer van 2017 het besluit genomen om voor zichzelf te beginnen als Retail Software Tester. Hij heeft zich eind augustus 2017 reeds ingeschreven bij de KvK. Voordat hij echt voor zichzelf wilde beginnen heeft hij er eerst voor gezorgd dat hij alles op orde had om daadwerkelijk een opdracht voor zichzelf te regelen. Ook wilde hij zijn toenmalige opdracht als Test Manager kassa Vervanging bij NS Stations eerst afronden, want hij wilde die ervaring zeker meenemen naar zijn eigen klanten. Na de start van de uitrol van de nieuwe kassa's van AXI BV bij NS Stations is Berry daadwerkelijk voor zichzelf begonnen.

Opdrachten
Leen Bakker (Raamsdonksveer)
Vanaf februari 2019
Retail Software Tester

De huidige kassa omgeving van Leen Bakker is verouderd en de gebruikte software (Retail-J) wordt niet langer door de leverancier ondersteund. Daarnaast heeft Leen Bakker een duidelijke omnichannel strategie en zullen de kassa systemen van de fysieke winkels naadloos moeten aansluiten bij de online internet winkel.

Het doel van het Cow Hills kassa project is de vervanging van alle kassa systemen van de Leen Bakker winkels. Als Retail Software Tester maak ik deel uit van het Cow Hills implementatie project team waarin ik verantwoordelijk ben voor het gehele testproces.

Ik ben hiervoor tot en met april 2019 2 dagen in de week voor werkzaam op locatie Raamsdonksveer. Vanaf mei 2019 is dit uitgebreid naar 3 dagen in de week.

In augustus 2019 is de pilot gestart in filiaal Kanaaldijk in Eindhoven.

 

Indocs
Vanaf september 2019
Test Coach

Indocs is een Business App ontwikkelaar uit Utrecht die apps maakt om processen bij bedrijven te optimaliseren gebruik makend van K2 Five, OutSystems, Pega, Microsoft Flow, WebMerge en Xamarin

Ik ben gevraagd om hun test proces naar een hoger niveau te brengen door hun ontwikkelaars en testers te coachen op het gebied van functioneel testen en acceptatie testen.

 

Detailresult (Velsen-Noord)
Mei 2019 - Okt 2019
Regressie Test Consultant

 

Detailresult ICT ondersteunt de Groep op het gebied van informatievoorziening en automatisering. Het team winkelsystemen beheert circa 1700 kassasystemen en de aanpalende systemen/devices in de winkels van Dirk en Dekamarkt. De intentie is om zoveel als mogelijk mee te lopen in de upgrades vanuit Centric. Centric levert elke 6 weken een update van de StoreWorld suite. Echter het volledig (regressie) testen van deze nieuwe updates is op dit moment te arbeidsintensief om met iedere update mee te kunnen doen.  Op dit moment is de huidige documentatie voor het testen voornamelijk gebaseerd op een checklist van te testen punten en zijn deze ook niet helemaal up to date met de laatste ontwikkelingen (o.a SelfCheckOut, loyalty, mobielbetalen, Home delivery).

Ik heb in mei  2019 een regressie test set gemaakt voor het gehele afrekenproces in de SelfCheckOut omgeving (direct op SCO en via zelfscan met handterminals) plus het onderhoud op de kassa's en de geldmachines.

Aansluitend heb ik de bestaande checklists omgebouwd naar een echte regressie test set voor de lijnkassa en de baliekassa en voor OBP (de back-office applicatie van Centric) en heb ik voor de mobiele kassa die gebruikt wordt bij het thuisbezorgen een nieuwe regressie test set gemaakt.

Als laatste heb ik in Excel, met behulp van VBA, een dashboard gemaakt van waaruit een nieuwe regressie test set aangemaakt kan worden voor een nieuwe release. Vanuit dit dashboard worden dan alle bestanden gegenereerd die gebruikt en gevuld kunnen worden tijdens het testen en kan de huidige status worden opgehaald om snel de voortgang te bepalen van de desbetreffende regressie test.

AXI B.V. (Breda)
Jan 2019 - Apr 2019
Retail Software Tester

Door het BWA programma van PLUS Retail is het onderhoud op het huidige ERP systeem van PLUS Retail stil gelegd. In december 2018 is vastgesteld dat het uitstellen van onderhoud niet langer verantwoord was en is een continuïteitsprogramma vorm gegeven.

Als retail software tester maak ik deel uit van het AXI B.V. development team dat de modernisering van het huidige ERP systeem van Plus Retail uit voert. Dit behelst de migratie van een Oracle forms applicatie naar een moderne APEX applicatie waar de schermen as-is worden overgenomen. Dit project wordt op een Agile/Scrum manier uitgevoerd.

PLUS Retail B.V. (Utrecht)
Mrt 2018 - Dec 2018
Acceptatie Test Manager BWA (Bedrijf en Winkel Automatisering)

PLUS Retail heeft in 2016 besloten SAP ECC/Retail te implementeren als centrale applicatie ter ondersteuning van haar commerciële, logistieke en financiële activiteiten, gerelateerd aan het assortiment dat door de ondernemers wordt verkocht aan de consument. Als aanvulling op SAP ECC/Retail zouden de modules Forecast & Replenishment (F&R), Promotie Management Retail (PMR) en Customer Activity Repository (CAR) worden ingezet om de functionele scope van PLUS Retail volledig af te dekken. 

In dit programma was ik als Gebruikers Acceptatie Test Manager verantwoordelijk voor de volledige gebruikers acceptatie test. In december 2018 is besloten het BWA programma te beëindigen en het legacy systeem te moderniseren. Zie ook dit artikel.

 

 

 

Samenwerkingen
Praegus
Vanaf 2018
Test Consultant

Mijn eerste inzet als zelfstandig retail software tester was een klus die ik via Praegus heb mogen vervullen. Praegus was preferred supplier op het gebied van software testen bij PLUS Retail B.V. en ik mocht de Acceptatie Test Manager voor het BWA programma vervangen. Ik heb dit met veel plezier gedaan en daar ook samengewerkt met enkele Praegustatoren en dat is ook goed bevallen.

Na afloop van de opdracht goed contact gehouden met Praegus en in maart 2019 heb ik samen met Praegus een thema avond van de Vereniging TestNet georganiseerd. Tijdens deze avond zijn er twee workshops gehouden over twee verschillende test tools, namelijk Cypress en LoadRunner. Deze avond was zeer druk bezocht en werd als een groot succes beschouwd. Deze samenwerking is dus zeker voor herhaling vatbaar.